خورشید درخشان

ابعاد علمی و سیاسی مقام معظم رھبری

خورشید درخشان

ابعاد علمی و سیاسی مقام معظم رھبری

خورشید درخشان

خامنہ ای خمینی دیگر است

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
آخرین نظرات

۱۸ مطلب در شهریور ۱۳۹۳ ثبت شده است

مقدمه

قرن نوزدهم که اوج تحقیقات علمی در عالم غرب است، قرن جدایی از دین و طرد دین از صحنه زندگی است، این تفکر، اثر سوء گذاشت و برخی از علمای دین را صرفا به مسائل ذهنی دینی محدود و محصور کرد لذا از واقعیت زندگی و حوادث دنیای خارج و تحولات عظیمی که به وقوع پیوست، بی خبر ماندند و به یک سلسله مسائل فقهی و غالبا فرعی محدود شدند. مسائل اصلی فقه مثل جهاد و تشکیل حکومت و اقتصاد جوامع اسلامی و خلاصه فقه حکومتی و فقه سیاسی منزوی و متروک و نسیا منسیّا شد.

روی آوردن به فقه سیاسی و استخراج احکام الهی در همه شئون یک حکومت و نظر به همه احکام فقهی با نگرش سیاسی ـ یعنی ملاحظه تأثیر هر حکمی از احکام در تشکیل جامعه نمونه و حیات طیبه اسلامی، امروز یکی از واجبات اساسی در حوزه فقه اسلامی است.

  • RIZWAN HAIDER NAQVI

آیت الله خامنه‏ ای و ولایت مطلقة فقیه؟

نگاهی تحلیلی به تقریر آیت‏‌الله خامنه‏ ای از ولایت مطلقة فقیه؟ دیدگاه آیت الله خامنه ای در مورد ولایت مطلقه فقیه و حدود اختیارات ولی فقیه چیست ؟

13900722130310_PhotoA.jpgمطلق بودن ولایت به معنای آن است که اسلام، تمام اختیاراتی که فقیه حاکم برای بسط ولایت الله در جامعه نیاز دارد به او داده است و هستة معنایی این اطلاق، همان امکان انعطاف‏پذیری است که یکی از ابزارهای کارگشا و کارآمد در دست ولی فقیه به شمار می‌آید.

  • RIZWAN HAIDER NAQVI

چکیده

جهان اسلام یا کشورهای اسلامی از پیشرفت های مادی و تمدنی عقب مانده اند. گفت و گو از این عقب ماندگی، بیش از یک سده میان مسلمانان در جریان است، و در این مدت، علل و دلایل آن بررسی شده، و از ظرفیت ها و فرصت های جهان اسلام در جهت نیل به توسعه و فائق آمدن بر مشکلات و مسائل موجود، سخن بسیار به میان آمده است، ولی از تهدیدها و کاستی هایی که متوجه جهان اسلام است و از فرصت ها و ظرفیت هایی که برای مواجه شدن با تهدیدها و کاستی ها در اختیار مسلمانان است و از راه حلِ برون رفت از وضعیت توسعه نیافتگی فعلی از دیدگاه مقام معظم رهبری، کمتر سخنی گفته شده است، لذا این سؤالات پیش روی ماست که مسائل جهان اسلام در عرصه تهدیدها و کاستی ها چیست؟ چه فرصت ها و ظرفیت هایی در اختیار دارد؟ راه حل های فائق آمدن بر مسائل، مشکلات و معضلات جهان اسلام از دیدگاه مقام معظم رهبری کدام است؟ مقاله حاضر، به بررسی موارد مذکور از دیدگاه معظم له می پردازد.

کلید واژه ها: مقام معظم رهبری، جهان اسلام، فرصت، تهدید، کاستی، ظرفیت و راه حل.

مقدمه

مقاله حاضر نخست به تعریف واژه هایی چون جهان اسلام و سپس به بیان برخی از تهدیدها علیه جهان اسلام و کاستی های موجود در آن از دیدگاه مقام معظم رهبری می پردازد، آن گاه، فرصت ها و ظرفیت هایی را که مقام معظم رهبری در جهان اسلام مشاهده می کند مطرح می سازد، و سرانجام راه حل هایی که معظم له برای فائق آمدن بر مسائل، مشکلات و معضلات جهان اسلام مطرح کرده اند، می آورد.

  • RIZWAN HAIDER NAQVI

اعتدال» به عنوان اصلی‌ترین و پربسامدترین شعار دولت یازدهم، کلیدواژه‌ای است که این روزها در ادبیات رسانه‌ای و سیاسی کشور به صورت مکرر به چشم می‌خورد.با این حال،هنوز تعریف مشخصی از اعتدال‌گرایی در حوزه‌های مختلف توسط رئیس‌جمهور منتخب ارائه نشده و وی از تحلیل‌گران درخواست کرده است برای تبیین واژه‌ی اعتدال به کمکش بشتابند.1این یادداشت به بررسی جایگاه مفهوم اعتدال از منظر روایی و در بیانات رهبر معظم انقلاب،به عنوان شاخص فکر و عمل سیاسی در جامعه‌ی اسلامی، پرداخته است.

الف) تعریف اعتدال و تمایز آن از مفاهیم مرتبط

اعتدال در لغت از دو ریشه‌ی «عَدلٌ» از عدالت (به معنای قرار دادن شی‌ء در موضع خودش و به دور از افراط و تفریط) و «عِدل» به معنای توازن و تعادل آمده است. در فرهنگ فارسی، اعتدال به معنای میانه‌روی به کار می‌رود و به رفتار و حالتی می‌گویند که به دور از هر گونه افراط و تفریطی باشد. این مفهوم در آیات قرآنی و روایات با استفاده از واژه‌هایی چون «عفو»، «قصد»، «وزن»، «وسط»، «احق»، «بین ذلک»، «حنیف»، «سوی» و مشتقات آن‌ها به کار رفته است.

  • RIZWAN HAIDER NAQVI

ویژگیهای رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله سید علی خامنه ای از دیدگاه رهبر کبیر انقلاب اسلامی و بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت آیت الله العظمی امام خمینی ( قدس سره )

1- راهنمایی دلسوز

راهنمایی دلسوز در صحنه انقلاب می باشید 7/4/60

2– بزرگ شده امام

من آقــای خامنه ای را بزرگش کــرده ام 17/6/60

3 – یار مستضعفان

ایشان طرفدار قشـر مستضعف بــوده اند 17/7/60

4 – خطیب توانا

بویژه امثال جنابعالی که در بیان مسائل دست توانا دارید 21/10/66

5 – بازوی نظام

جنابعالی را یکی از بازوهای توانای جمهوری اسلامی میدانم 21/10/66

  • RIZWAN HAIDER NAQVI

 جمهوری اسلامی ایران در زمان رحلت امام ( ره)

خرداد ماه سال 1368 یکی از اندوهبارترین و در عین حال یکی از پر شکوه ترین ایامی است که ملت مسلمان ایران در طول سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی به خود دیده است . در این ماه از یک سو رهبر کبیر انقلاب اسلامی و بنیانگذار مقدس جمهوری اسلامی ایران به ملکوت اعلی پیوست و عالمی را در غم ارتحال خود سوگوار کرد و از سوی دیگر ، بزرگ مردی از سلاله پاک یامبر گرامی اسلام به رهبری و زعامت پر شکوه ترین و عظیم ترین انقلاب تاریخ معاصر جهان برگزیده شد . این دو حادثه هم زمان ، موجب شد تا خرداد ماه برای همیشه از یک جایگاه خاصی در تاریخ ایران اسلامی برخوردار گردد.

تدابیر و آینده نگری های امام در مسیر هموار کردن رهبری آینده

امام خمینی (ره) به دلیل تقوی و بینش الهی ه داشتند ، نسبت به مسائل و آینده نگری نسبت به آن ها ، از قدرت فوق العاده ای برخوردار بودند ، به گونه ای که بعد از جنگ که دغدغه اصلی نظام و انقلاب بود ، توجه خود را به مسایل مهم سیاسی و فرهنگی که نقش تعیین کننده در تداوم انقلاب داشت معطوف نمود .

  • RIZWAN HAIDER NAQVI

چکیده

پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی، مستکبران عالم بویژه آمریکا را غافلگیر کرد و ایران به امّ القرای جهان اسلام تبدیل شد.

امام خمینی(ره) سرانجام پس از یک دوره طولانی مجاهدتها و هدایتهای پیامبر گونه در چهاردهم خرداد 1368 به لقای محبوب خویش شتافت. با رحلت امام خمینی(ره) چراغ امیدی مبنی بر پایان رسیدن دوران انقلاب اسلامی در دل دشمنان روشن شد. اما رهبری انقلاب اسلامی به دست با کفایت حضرت آیة اللّه العظمی خامنه ای سپرده شد. رهبری معظم له موجب شد تا تمام نقشه های دشمنان کینه توز انقلاب اسلامی نقش بر آب شود؛ و لذا استکبار جهانی به سرکردگی آمریکای جهانخوار به بهانه های گوناگون تصمیم گرفت با حضور نامشروع خود در اطراف مرزهای ایران اسلامی به محاصره انقلاب بپردازد.

  • RIZWAN HAIDER NAQVI

غالبا مراجع اساتید مختلفی داشته اند تا مرجع شده اند، مقام رهبری چه اساتید داشته اند و ایشان که بیشتر در مسایل سیاسی بودند و زمانی هم در مشهد، کی مرجعیت ایشان ثابت شد؟

در این باره باید گفت ؛ اصولاً مرجعیت دارای معیارها و شرایط علمی و عملی متعدد می‏باشد که تعداد اندکی از میان مجتهدین و علمای هر عصر به این درجه نائل آمده و در میان این مراجع هم گاهی فقط یک نفر به عنوان مرجع کل و ریاست عامه شیعیان مطرح می‏شود. مهم‌ترین شرایط و معیارهای مرجعیت عبارتند از: فقاهت، عدالت، تقوی‏، اعلمیت، شجاعت، آگاهی به اوضاع زمان و مکان، کثرت تحقیقات و تألیفات، داشتن توان مدیریت امور مسلمین ، افتا دادن و تقلید برخی مقلدان و... .

  • RIZWAN HAIDER NAQVI

چکیده

از امتیازات مکتب سیاسی اسلام، مبانی نظری و فلسفه سیاسی آن مکتب است که زیر ساز همه ابعاد حکومت و نهادهای آن است و بدان جهت می دهد.

بی تردید بدون توجه به این مبانی و اصول زیر بنایی نمی توان به نوع نگرش مکتب آسمانی اسلام به حکومت آگاهی کامل پیدا کرد.

اسلام شناس برجسته و فقیه فرزانه حضرت آیة اللّه خامنه ای (دام ظله العالی) بیش از سی سال است که در مباحث علمی و هدایت های دینی به تبیین مبانی فلسفه سیاسی اسلام پرداخته اند. در این مقاله به دیدگاههای معظم له در بیان حاکمیت اندیشه بر عمل و نیز چهار اصل مهم از اصول فلسفه سیاسی اسلام می پردازیم. چهار اصلی که مقام معظم رهبری تأکید فراوانی روی آنها دارند عبارتند از:

1 ـ جامعیت دین و قلمرو آن و وجود سیاست و حکومت در این قلمرو.

2 ـ جهان بینی توحیدی و آثار آن در نظام سیاسی اسلام.

3 ـ نیاز بشر به هدایت آسمانی.

4 ـ انسان شناسی دینی.

  • RIZWAN HAIDER NAQVI
آقای بهجت فرمودند:"بهتر از ایشان نداریم."

  

آیت الله صدیقی امام جمعه موقت شهر تهران سه شنبه ۲۸/۲/۸۹ در مراسم ایام شهادت جانسوز حضرت زهرا سلام الله علیها که در بیت رهبری با حضور آیت الله العظمی امام خامنه ای حفظه الله برگزار می شد پس بیان از فضایل صدیقه کبری و مناقب آن حضرت خطاب به مقام معظم رهبری فرمودند:
  • RIZWAN HAIDER NAQVI